Asigurare RCA Online

Calculator tarife

Se încarcă..

Asigurare RCA in rate

Știai că poți cumpara asigurarea RCA în 2, 3 sau 4 rate dacă platești cu un card de credit de la Banca Transilvania, Credit Europe, Garanti Bank, BRD sau Alpha Bank?*
*pentru valori mai mari de 300 lei
Începe aici:
completează seria de sasiu și apasă butonul caută mașina
1. CAUTĂ MAȘINA

PRELUARE clasă BONUS

Dacă ți-ai schimbat mașina, te ajutăm
cu preluarea clasei de Bonus.

Confirmare Telefonică

Înainte de emiterea polițelor te contactăm pentru a verifica datele împreună

Asigurare pe email

Ai plecat la drum și ai uitat de RCA? Plătește cu cardul și îți trimitem asigurarea pe mail

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea RCA?

Cum transfer clasa de Bonus?

Atentie: Conform Normei ASF nr. 20/2017, art 32 alin 4, mentionam ca pentru politele RCA emise incepand cu data de 01.08.2017 nu vom mai da curs cererilor de transfer B/M de la un vehicul ce nu mai face parte din patrimoniul proprietarului catre unul nou achizitionat.

Transferul clasei de bonus, atunci când îți schimbi mașina, influențează prețul asigurării RCA. Practic, cu cât clasa de bonus este mai mare, cu atât costul asigurarii va fi mai mic. Iar pentru a realiza acest transfer trebuie să ne trimiți copii după:

 • Contract vânzare – cumpărare, autovehicul vechi;
 • Certificat de radiere fiscal auto vechi;
 • Ultimul Rca emis, autovehicul vechi;
 • Contract vânzare – cumpărare, autovehicul nou;
 • Fișă înmatriculare;
 • CIV;
 • Posibil copie talon.

Procedura este diferită în funcție de Asiguratori. De exemplu:

 • La Euroins, se face transferul după ce s-a înmatriculat autovehiculul. Așa că este solicitată și copie talon. Transferul nu se poate realiza dacă mașina nu este înmatriculată pe numele noului proprietar
 • La Asirom, odată transmise documentele mai sus menționate, Rca-ul este emis cu prima de asigurare modificată și cu clasa de bonus conform ultimei polițe încheiate.
 • La City Insurance, se emite polița prin i-Asigurare și tot noi o transmitem către Asigurator pentru modificare. La fel și la Carpatica.
 • La Groupama, se transmit documentele mai sus menționate, alături de oferta generată de calculatorul rca online.
 • La Uniqa , se trimite o declarație pe propria răspundere în care se stipulează ca nu s-au provocat daune cu mașina veche. La declarație se adaugă documentele menționate mai sus. Polița se emite cu B0 și se transmite Asiguratorului pentru a fi modificată.

Am asigurare RCA la o societate aflată în insolvență. Cum mă afectează?

Chiar dacă ai încheiat asigurarea la o societate care a intrat în incapacitate de plată, în situația în care ajungi în ipostaza de șofer vinovat, dauna va fi platită de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

De ce nu mai beneficiez de reduceri la RCA?

Conform normelor ASF, reducerile RCA sunt ilegale, iar societățile care nu respectă această normă, vor fi sancționate. Prin urmare, niciun Asigurator sau Intermediar de asigurări din Romania nu poate oferi reduceri sau alte avantaje, împreună cu polița RCA.

Cum cumpăr asigurare RCA în Rate?

Acum poți cumpăra orice tip de asigurare și în 2, 3 sau 4 rate*, dacă deții un card de credit la una dintre bancile: Banca Transilvania, Credit Europe, Garanti Bank, Alpha Bank sau BRD. Cum procedezi?

 1. Selectezi plata cu cardul
 2. În pagina securizată de plăți mobilPay (unde vei fi redirecționat automat) introduci informațiile cardului de credit
 3. Alegi numărul de rate dorit (2, 3 sau 4)
 4. Plătești în siguranță și primești asigurarea pe e-mail

Înainte de emiterea poliței, un reprezentant i-Asigurare te va contacta și va verifica împreună cu tine informațiile introduse. Astfel ne asigurăm că polița ta de asigurare este corectă.

*Plata in rate este disponibila doar pentru sume de plata mai mari de 300 lei.

Nu găseşti răspunsul?

Scrie-ne oricând doreşti pe e-mail office@i-asigurare.ro sau ne poţi contacta telefonic de luni până vineri 09:00 – 17:00 la numerele 0753.701.451 sau 0724.608.149 şi te ajutăm cu drag!

Descarca aplicatia I-Asigurare